İstiklal Marşı nı Kabulü Kutlandı
12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni Dernekpazarı İlçesi Halk Eğitim Salonunda Kaymakam Selim Erkovan Çaykara Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Sonkaya,Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık,Kurum amirleri, halk, öğretmen ve öğrencilerin iştirakiyle saat 10.00 da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğrenci Meltem Kahveci yaptı. Öğrenci Ömer Faruk Üstün tarafından İstiklal Marşı okundu. İbrahim Ağa Ana Okulu öğrencilerinin hazırladığı Bayrak gösterisi sahne aldı. Şiirler okundu. İstiklal Marşı nın Yazılışı ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili slayt gösterisinden sonra İstiklal Marşını okuma yarışmasında birinci olan iki öğrenci İstiklal Marşını okudu. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Ya İstiklal Ya Ölüm” oratoryosu ile Koronun sunduğu türkülerin peşinden ödül törenine geçildi.
Hasan Cansız Kom Çok Programlı Anadolu Lisesi ndenİstiklal Marşını okuma birincisi,Melisa Terzi,
Atatürk Ortaokulu ndan birinci olan Nagehan Usta,
Atatürk Ortaokulu Kompozisyon yarışması birincisi Reyhan Yıldırım,
Atatürk Orta Okulundaki resim yarışması birincisi Ömer Faruk Bayram, sunucu Selma Yücesoy tarafından sahneye alındı. Ödüllerini Kaymakam Selim Erkovan verdi. Ödül töreni ile anma töreni de sona erdi
1945 yılında Trabzon ili Dernekpazarı ilçesi Güney Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu ilçede okuyup 1957 yılında mezun oldu. Öğrenimine dört yıl ara vererek ticaretle uğraştı. Fotoğrafçılık ve halk oyunları en fazla değer verdiği hobileridir. Gezmeyi, kitap okumayı, daha çok tarihsel araştırmaları, şiir okumayı ve yazmayı sevmektedir. Dört çocuk babasıdır.